Μαθήματα Επιλογής
Επιλογής
Βασίλειος Δημόπουλος
Το μάθημα αποσκοπεί στην παροχή προς τους φοιτητές/τριες βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την γευσιγνωστική αξιολόγηση του ελαιολάδου, το σχεδιασμό και την οργάνωση της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής γευσιγνωστικής ποιότητας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές/τριες θα είναι ικανοί/ες να σχεδιάζουν τις καλλιεργητικές παρεμβάσεις για την παραγωγή υγιούς ελαιόκαρπου, να καθοδηγούν τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς για τη διασφάλιση της παραγωγής ποιοτικού ελαιόλαδου, να αναγνωρίζουν την παρουσία γευσιγνωστικών ελαττωμάτων στο ελαιόλαδο, να ταξινομούν το ελαιόλαδο σε κατηγορίες ποιότητας βάσει των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του και να ναγνωρίζουν και να περιγράφουν τις θετικές οσμές και γεύσεις του ελαιολάδου καθώς και να συμβουλεύουν για την προώθηση και την εμπορία του ελαιολάδου βάσει των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του.