Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

Ημερομηνία Δημοσίευσης:
Ιουνίου

Το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων που Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τρεις ενδιαφέρουσες ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 10:00. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Βαλιώτη το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην περιοχή Κλαδά στη Σπάρτη. Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομιλιών καθώς και τα βιογραφικά των προσκεκλημένων ομιλητών.


Ομιλητής: Χρήστος Μαλλιαράκης
Τίτλος: Μάθε παιδί μου coding και ... gaming! Από τον προγραμματισμό στη δημιουργία serious games
Ώρα: 10:10 - 10:50
O Χρήστος Μαλλιαράκης είναι διδάκτορας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον προγραμματισμό Η/Υ και στην σχεδίαση και ανάπτυξη Serious Games. Το CMX MMORPG που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διδακτορικού του για την εκμάθηση του προγραμματισμού Η/Υ έχει βραβευτεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο "8th European Conference of Game-Based Learning" που διεξήχθη στο Βερολίνο ως καλύτερο εκπαιδευτικό παιχνίδι στην κατηγορία του. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού, ακαδημαϊκός υπότροφος Νέων Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ως επιστημονικός σύμβουλος Νέων Τεχνολογιών στα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη, ενώ έχει διακριθεί από την Microsoft ως Innovative Educator Expert. Ερευνητικά έχει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει ασχοληθεί με την προετοιμασία μαθητών για Ολυμπιάδες Πληροφορικής. Το 2012 ήταν ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής, η οποία κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια στην Βαλκανιάδα στα Σκόπια (JBOI 2012).

Ομιλητής: Θεόδωρος Καρούνος
Τίτλος: Τα Ανοιχτά Πρότυπα και το Ανοιχτό Λογισμικό ως προαπαιτούμενα για την εκπαίδευση μηχανικών λογισμικού
Ώρα: 10:50 - 11:30
Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο, ένα μικρό χωριό στην ενδοχώρα του Μυστρά. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστημίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στη συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στη συνέχεια εργάστηκε ως προγραμματιστής στην ΙΒΜ, από το 1984 έως το 1987. Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Το 1990 τοποθετήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τεχνικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων(NETMODE). Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ και Τεχνικός Υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Το 2001 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής του ΕΔΕΤ και από το 2002 έως το 2004 ήταν προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Τον Δεκέμβριο του 2004 τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων. Σήμερα είναι Διευθυντής Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ΕΔΥΤΕ, ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων(NETMODE), μέλος της ερευνητικής ομάδας INFOSTRAG, εκπρόσωπος του ΕΜΠ στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, εθνικός εκπρόσωπος των ελληνοποιημένων αδειών CreativeCommons και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Ομιλητής: Μιχάλης Ψαράκης
Τίτλος: Σχεδίαση Αξιόπιστων Ενσωματωμένων Συστημάτων για Κρίσιμες Εφαρμογές
Ώρα: 11:50 - 12:30
Ο Μιχάλης Ψαράκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι επικεφαλής του Embedded Systems Lab (ESLab) και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν σχεδιασμό, δοκιμή και επαλήθευση ενσωματωμένων συστημάτων, μικροεπεξεργαστών και Systems-on-Chip (SoCs), σχεδιασμός ενσωματωμένων συστημάτων με ανοχή σε σφάλματα, μεθοδολογίες μετριασμού επιπτώσεων ακτινοβολίας για SRAM -βασισμένα FPGA και σχεδιασμός επιταχυντών που βασίζονται σε FPGA. Ο Μιχάλης έλαβε το δίπλωμά του από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης και Τεχνικός Διευθυντής Έργων στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, όπου έχει ασχοληθεί κυρίως με το σχεδιασμό, την επαλήθευση και τη δοκιμή αρκετών προϊόντων τηλεπικοινωνιών και άμυνας. Έχει επίσης εργαστεί σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά έργα Ε&Α στον τομέα του σχεδιασμού, της δοκιμής και της επικύρωσης ενσωματωμένων συστημάτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων. Έχει υπηρετήσει ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και μέλος της επιτροπής προγράμματος πολλών διεθνών συνεδρίων και συμποσίων: IEEE/ACM Design Automation and Test in Europe (DATE), IEEE DFT, IEEE ETS, IEEE NSREC, IEEE IOLTS, IEEE ISVLSI, IEEE DTIS (Test and Reliability track chair), IEEE LATS, ARC, DRVW. Έχει διατελέσει Program Chair του IEEE DFT2019 (ESA/ESTEC), και του IEEE DFT2020 (ESA/ESRIN) και General Chair του IEEE DFT2021. Είναι μέλος του IEEE και του IEEE Computer Society.


Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα για καφέ ενώ στις 13:00 θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων.

Παρακαλούμε πολύ χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο για να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να λάβετε βεβαίωση συμμετοχής:

https://forms.gle/4kizeZRKoQTcSD6H7

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια υλοποίησης του εγκεκριμένου από τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έργο: “Χρηματοδότηση Τμημάτων για ενίσχυση της έρευνας - Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων - Κ.Ε. 40010”

Κατηγορίες Ανακοινώσεων